Vatnahalsen er en stasjon på Flåmsbanen, og muligheten til å bruke dette toget aktivt på turene våre gjør Ski & Train til en unik opplevelse.

Når forholdene tillater det, rekker vi to turer per dag fra toppen av fjellet helt ned til bunn av Flåmsdalen. Det finnes nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer, og takket være den store høydeforskjellen og overgangen fra fjell- til fjordlandskap, byr hver eneste tur på et variert og spennende terreng med alt fra pudderkjøring i åpne fjellsider til skogskjøring nedover i dalen.

Flåmsbanen starter nede ved Sognefjorden og går gjennom fantastisk natur helt opp til Vatnahalsen. Denne strekningen er en av de bratteste toglinjene i verden, og er kåret av Lonely Planet til verdens beste togreise. I løpet av den snaue timen turen tar, fraktes du oppover langs stupbratte fjellvegger, frådende fossefall og spektakulære tunneler. Mange turister reiser jorda rundt for å oppleve denne togturen på sommeren, vi er så heldige å kunne bruke den aktivt som en del av skituren.    

Transport:
All transport til og fra Vatnahalsen foregår med tog (det er ikke mulig å kjøre bil). Det innebærer stillhet og ro blant mektige fjell. Bergensbanen fra Oslo til Bergen bringer deg til Myrdal stasjon rett ved Vatnahalsen Høyfjellshotell. I tillegg kan du ta Flåmsbanen fra Flåm helt til hotellet. Dette er en av verdens mest spektakulære togreiser, med panoramautsikt over et storslått norsk fjell- og fjordlandskap.

Togtider:

Oslo:

Fra Oslo kl. 12.03 med ankomst kl. 18.02. 
(Vi jobber med å få til et korresponderende tog fra Oslo kl. 15.43 med ankomst 20.30. Per i dag korresponderer ikke dette toget fra Myrdal til Vatnahalsen). 

Til Oslo kl. 17.30 med ankomst kl. 22.35.
Det er også mulig å stå på ski til kl. 14.00 og ta toget direkte fra Myrdal. Bagasjen vil da bli fraktet fra hotellet til Myrdal stasjon, og man vil være i Oslo kl. 19.07.

Bergen:
Fra Bergen kl. 15.59 på med ankomst 18.00
Til Bergen kl. 15.27 på med ankomst 17.58

Flåm:
Fra Flåm kl. 16.50 med ankomst 17.40
Til Flåm kl. 15.50 eller 18.00

Foto: Flåm Utvikling AS / Rolf M. Sørensen

Foto: Flåm Utvikling AS / Morten Rakke

Foto: Flåm Utvikling AS / Morten Rakke